Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 04 kvě 2025, 21:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Kompletní výbava na začátek 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Kompletní výbava na začátek
A DOST, za a) je to offtopic jako kráva a za b) tyhlety flejmy Ak-47 versus M4 od lidí, co v životě nestříleli ani z jednoho už jsou ohraný a sakra je nemam rád.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

21 dub 2011, 17:55
Profil ICQ
Štábní praporčík
Štábní praporčík

add infantry s ak47/type56
negative
opravdu si myslíte že grunt když se mu zasekla puška tak jí zahodil a vzal si kalacha co ležel nedaleko?
1) v namu byli ve valnej většině vyučený kluci, málo středoškoláků a minimum college boys a dle mě bylo úspěchem army/usmc naučit je střílet a udržovat vlastní zbraň, natož se učit rozebírat zbraň nepřítele
2) jak tady někdo poznamenal tak shánět munici
uvědomte si jak bojuje guerilla: když je to výhodný (dobrý palebný postavení, možnost úniku, dostatečná palebná podpora/počet automatickejch zbraní) tak zaútočit a stáhnout se. pokud někdo padne tak ho pokud možno odvlíct sebou a rozhodně jeho zbraň, batohy mnohdy nechávali ležet, ale i batoh napoví hodně
uvedu příklad: při přepadu zastřelíte nepřítele ze vzdálenosti 60 metrů, jungle je hustá, přepad nebyl ukončen ještě takže vám chvíli potrvá než se dostanete na místo vražda-smrt-zabití pro potvrzení. mezitim nepřítel odtáhnul spolubojovníka s jeho kverem a vybavením. proč asi ?
a) kver, munice aby nepadly do rukou nepřítele
b) podle výstroje, stavu v jakym je zbraň, batohu, věcí v batohu, sestřihu! se dá poznat jestli je to místní vc, harkor ze severu atd. i podle toho jestli má nebo nemá batoh se dá usuzovat že má nedaleko základnu čili je nalehko

3) flinty měly ID čísla, zahoď / ztrať flintu a máš to na polní soud jak vyšitej

add 20/30 ran
kvůli zasekávání se ládovalo pouze 18 ran - to je obecně známej fakt
30ranný zásobáky byli v roce 68 běžně k vidění u SEAL, LRP, SOG
u pěchoty sou známý fotky na "late" čili 70 a víc
experimentovalo se s použitím 40ranejch snad dokonce i víc, záležitost SEALs a LRP,tam někde sem viděl dvě nebo tři fotky, ale víc k tomu nevim-nezajímám se o ně..

griffe voe když si nejsi jistej v kramflecích tak nepiš Bullshit! :lol:

balistiku, průraznost atd neřešim, diskuze na tohle téma nemaj konce
jen podotknu že první verze 16ky v namu nebyla A1 :)

22 dub 2011, 16:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Kompletní výbava na začátek... tak zní název tématu. Kdo sem napíše nějakou kokotinu o balistice a polním soudu, dostane pár dní k přemýšlení.

22 dub 2011, 18:28
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Co si myslíte o http://airsoftshop.cz/product_info.php? ... ts_id=1354
Mám totiž šílenej problém s mlžením brejlí,tak mě napadlo že bych si to pořídil,navíc by odpadla starost o zuby a nos,a kdyžtak kdybych šel na CQB nebo na bližší střet tak bych si pod ni šoupl nějaký brejle.
Co myslíte?
Viděl jsem video kde borec s 500 fps to prostřelil asi z 10 cm,ale zase 500 fps i 10 cm je extrém,to by prostřelil i brýle :D ..

25 dub 2011, 21:06
Brigádní generál
Brigádní generál

sporadyk píše:
Co si myslíte o http://airsoftshop.cz/product_info.php? ... ts_id=1354
Mám totiž šílenej problém s mlžením brejlí,tak mě napadlo že bych si to pořídil,navíc by odpadla starost o zuby a nos,a kdyžtak kdybych šel na CQB nebo na bližší střet tak bych si pod ni šoupl nějaký brejle.
Co myslíte?
Viděl jsem video kde borec s 500 fps to prostřelil asi z 10 cm,ale zase 500 fps i 10 cm je extrém,to by prostřelil i brýle :D ..

dovolim si oponovat, 512 fps z 3 cm brejle za 90 korun ani neškrábne , ale stejně je nosim jenom jako záložní....

ta maska, má jí z okolí hodně lidí, vydrží, ale je to síťka, tkaže zvyknout si , plus s tou výdrží je to taková loterie... do budoucna se snaž sehnat si brejle Bollé, ESS,... to jsou balistický, tam máš záruku... z armyburzy neni problem za nejakejch 600 nebo i mín

25 dub 2011, 21:14
Moderátor
Moderátor

Hlavně na síťce se ti může kule rozprsknout a střepinky ti skončej v oku, rozhodně nedoporučuju.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

26 dub 2011, 09:36
Profil ICQ
Major
Major

No, hlavně jde o to, že jsem do tý síťky střílel point-blanck ze základovýho kalacha (CM.028) a udělalo to do toho celkem slušnej ďolík, takže bych se u silnějších pružin bál i protrhnutí (to nemám ověřený). Jinak, opravdu stojí za to si spíš koupit nějaký brýle (jak zmiňuje loco, tak se daj i docela kvalitní brýle levně, nebo si případně koupit někde na ebayi ESS ICE, ty se dají sehnat do čtyř stovek) a koupit si k tomu antimlžící spray, popřípadě vždy před akcí brýle umýt horkou vodou a mýdlem (tohle teda funguje jen na krátký akce, třeba 5h, nebo tak) a jako ochranu obličeje použít shemagh, či takovou tu poloobličejovou masku (někde se tady o ní dost mluvilo). Hlavně na ochraně očí neštetřit (!) a ty brýle otestovat (střilet do nich z bezprostřední blízkosti co nejslinější zbraní apod.).

26 dub 2011, 11:43
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

No,právě teďka do nějakých dražších brýlý jaksi nejsou many,no uvidím,skusím tu masku,otestuju ju právě tím cyma kalachem,a až pak s ní půjdu .. kdyžtak si budu brát brejle,kdterý pod to hodím když bude bližší střet.. sem právě viděl víc videí kde to lidi měli a nic se jim nestalo,snad to bude i tu :)

jo jinak,zítra jedu do actionshopu,a přemejšlím o kvalitní nabíečce s vybíječem.Co tahle? http://www.actionshop.cz/nabijecky/1003 ... w6168.html moc víc peněz nemám,navíc ještě kupovat redukci,tak to těch 490 je :D .. jo jinak,taky je action shop taky pomalej jako u mě?
PS : konektory předělávat nechci,neám na to peníze (aby mi to někdo udělla) a ani um (abych si to dělal sam)

26 dub 2011, 14:05
Podporučík
Podporučík

Jestli jedeš do actionshopu v Brně, tak kousek od něho na Kolišti je GM Electronics a tam mají to samé asi za 360Kč.

26 dub 2011, 14:08
Moderátor
Moderátor

Nějaký plány jako "kdyžtak brejle nasadim/vyměnim/přidam" jsou kravina, v boji to nebudeš zvládat a budeš akorát zdržovat svuj tým.

26 dub 2011, 14:25
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

No,to je jedno každopádně to je teď vedlejší,protože akce bude za dlouho

.... No,jnak nebude moc času takže to vezmu asi v tom action shopu,ale redukce je docela drahá,nedá se to nabýt i jinak,například tím "nářadíčkeM" myslím kroxsvorky nebo co,bez redukce? (baterka - malý konektor nabíječka velký ..)

26 dub 2011, 14:32
Plukovník
Plukovník

sporadyk píše:
No,právě teďka do nějakých dražších brýlý jaksi nejsou many

Vymlouvat se na tohle je absolutí kravina :wink:. Pokud nemáš peníze hraj raději karty nebo šachy. Airsoft bez kvalitního ochraného prvku je stejně nebezpečnej jako motocros bez helmy. Já mam ochrané brýle za 160 co se prodávaj jako dílenská ochrana pro vrtačky, brusky atp...

Příloha:
brýle.jpg
brýle.jpg [ 54.84 KiB | Zobrazeno 6315 krát ]

Jejich hnusně modrou sem trošku předělal do černé matné a zfalšoval znak ess. Potřel ředidlem a vyleštil .... mm teď značkové nemlžící se brýle za pár kaček a mam jistotu že to vydrží i 500 fps ..

26 dub 2011, 15:04
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

nejde mi o to že nemám 200 kč na ochranný brejle,mám doma v dílně aspoň troje,ale jde mi o to že momentlně prostě nemám na to,abych si kupoval ESSka za 1000+kč :) Jinak teď sem tu masku testoval,asi 2 metry brokovnicí 300fps od kámoše,udělá to tam mini důlek,a kulička jde do pryč.. máte někdo osobní skušenosti kdy to někomu "prdlo" a nebo prošly střepniky? (nemyslím na ten ACM xichtochráníč,ale konkrtétně tato maskaú)

Jinak,mám podobný brejle,ale právě sem s nima hrál,a jelikož mám trošku "nafouklejší" obličej,tak na něj dolýhaj,a nikde se to moc neodvětrává,a proto to taky mlží.. Jinak,to ředidlo ti pomohlo,nebo co? :) jako,rád bych něco takovýho skusil vykutit,ale nějak moc nevím jak

26 dub 2011, 15:19
Plukovník
Plukovník

Od te doby co jsem to potřel tim ředidlem tak se mi to nemlží a když už se mi to povede nějak zapotit tak tam vzniká rosa (průhled je sice mírně mázlej ale pořád průhlednej namísto běle zbarvenejch skel) .

26 dub 2011, 20:35
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4