Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 03 kvě 2025, 10:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Dát dohromady stávájící / Chci si koupit? - Výběr 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Dát dohromady stávájící / Chci si koupit? - Výběr
Nevěděl jsem kam to dát, snad jsem se rozhodl správně. Pokud ne a moderátoři mají možnost témata přesouvat, prosím. :)

Zhruba před rokem jsem na bazaru koupil MP5 od ICS
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/3570
Slušná cena, baterka, nabíječka, 3 točáky, kuličky, brejle, prapodivná lišta která nedrží (Spíš jsem deb*l a je někde uvolněná... :) ) a na ní grip. Údajně používaná na střílení do terčů a menší airsoftové hrátky v lesíku. Neměl jsem a nemám naprosto žádné praktické zkušenosti s airsoftem, proto jsem taky nevěděl jestli je všechno v pořádku když dorazila, hlavně že střílela. 30 minut střílení na terče, 2 točáky a zbraň začala vynechávat, lítala třeba jen každá druhá kule, šel jsem zkusit dobít baterku na kvalitní nabíječce ale nic se nezměnilo, po zhruba 20 minutách střílení už z hlavně vylítla po sedmi výstřelech 1 kule. Na tom jestli tam mám dávky, automat nebo jednotlivý střely nezáleželo. Moc už si nevzpomínám jak moc jsem pak ještě střílel, ale vím že teď vyletí 1 koule za 15 výstřelu. Celkově mi zbraň přišla ve špatnym stavu, říkal jsem si že nemá smysl cokoliv pokoušet a rovnou jí hodim na servis, jenže nebyli moc peníze, pak čas, pak ani jedno. Rok to tu leželo. Teď když už mám zase peníze i čas pohromadě, uvažuju jestli to hodit do servisu, aby cena oprav nepřesáhla nákupní (Tušim že jsem to koupil za něco kolo 2000-2500 kč ) nebo spíš na bazar za 1500-2000, nahrabat třeba těch 10 000 a koupit novou hlavní, záložní a sekundární zbraň. Odborník mi řekl že to vidí na trysku, zbraň v ruce eště neměl, takže jen odhad z mýho popisu. Ono to možná vypadá že chci aby za mě rozhodl někdo jinej, ale jak už jsem řekl, nevyznám se v tom, nevím jestli by třeba nebylo lepší koupit jinej kvér, třeba G36, AUG, SCAR nebo L86, který se mi líbí víc, ale zase nevim jak je to s praktickym využitim. Jestli je MP5 vhodná jako hlavní zbraň nebo spíš jako záložní atd... Popřípadě co by jste mi v případě koupi nové zbraně doporučili. Nějak moc nechci Eminy ani AKčka,
jsou dost mainstream a tím pádem "obyčejné", jak už jsem zmiňoval líbí se mi G36, AUG, SCAR, L86, FAMAS, P90. Okolo těch 5 tisíc. Upřednostňuju spolehlivost a praktičnost nad výkonem, spíše venkovní akce, les, velké airsoft akce, pravděpodobně žádné CQB.
Nebo jestli by nebylo lepší MP5 spravit, nechat jako záložku a koupit novou hlavní zbraň.

Nejlépe kdyby se někdo mohl "vžít" do mojí situace a řekl mi, jak mu to přijde vhodnější a výhodnější co se rozhodování týče. Pak popřípadě poradil s čím má z mnou uvedených zbraní nejlepší zkušenosti, s čím zase ne. Je to spíše o názoru než jednoznačný odpovědi, proto jsem si nebyl jistej tim, kde se zeptat.

Díky, Scruu. :roll:

11 bře 2014, 01:57
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Dát dohromady stávájící / Chci si koupit? - Výběr
Mno v první řadě zapomeň na to, že tu Mp5 v současnym stavu prodáš za 1500-2000, dostaneš za to max. tisícovku. Takže bych jí určitě nechal spravit, je to sympatickej a kvalitní kvér, kterej ti ještě může dobře posloužit. Mp5 je bez problémů použitelná jako primární zbraň a než se jí pod cenou zbavit a koupit nějakej čínskej krám, tak bych jí radši ještě nějakej čas v klidu používal a našetřil na značkovej kvér.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

11 bře 2014, 07:54
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Počítal jsem stim že to s 3 točákama, kulema a bejlema za 1500 prodám, ale stav zbraně není nic extra no. Asi to tak teda udělám, alespoň zbude víc peněz na další výbavu.

11 bře 2014, 15:44
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Jeden typ pri predávaní: rozober ju a predaj na diely, kamarát takto kúpil MP5K za 5€ pokazenú s 2 zásobníkmi, tak ju rozobral a predal na diely za 65€, ale to je mimo misu ...

G36 sú skvelé máme jednu ako týmovú zbraň a tá má už vyše 5 rokov a šlape skvele, ďalej majú aj 2 hráči ešte G36K a G36C a sú s nimi veľmi spokojný, G36/K/C ber jedine od JG. Dôvody sú dlhá životnosť, ľahko spravitelný tuning a veľa vonkajších dielov ako pažby, lišty atď ...

AUG je super, ale mne koncepcia bull-pup moc nesedí, kvôli tomu zásobníku vzadu a blbo sa mi dotáča, ale je to vec zvyku. Inak pekná zbraň super výkony kamarát ju má od Warrior a nesťažuje sa naň.

M4 mám s nimi dobré skúsenosti. Mal som v ruke dve zbrane. Obe skvelé spoľahlivé, len na jednej praskol mechabox, lebo majiteľ tam dal trošku silnú pružinu ... Inak znova vec vkusu a toho čo preferuješ, mne jediné čo vadí je mechabox V.2 inak nič.

Za mňa osobne jedine AK (47/AKM/AK74/AK103) skvelé zbrane, držia dlho pokope a v danej cenovej kategórií najlepšie výkony. Rozhodne ber buď CYMA alebo JG, opäť týmové skúseností, všetci máme CYMA všetkých AK sérií a veľmi si ich každý chváli (v týme ich máme 8 hráči) a JG ma jeden už 3 roky v základe a ber poruchy mu to strieľa lepšie ako vytunené zbrane.

Ak by si sa chcel odlíšiť, tak by si mohol skúsiť aj M14 buď klasickú alebo najnovší typ s RIS lištami. Znova máme dobré skúsenosti s touto zbraňou. Výrobcom udávané FPS je povedzme ďaleko za realitou, v skutočnosti to strieľa okolo 400FPS (výrobca udáva 350FPS). Vysoká presnosť a akurát váha z toho robia ideálnu zbraň, najnovšia séria M14 má aj sklopnú pažbu.

Toť všetko odo mňa, dúfam, že som ťa veľmi neunavil dlhým textom ...

11 bře 2014, 19:42
Podporučík
Podporučík

Se zprovozněním tvé mp5 nebude problém a jak říká Griff, je to ICS a může sloužit ještě dlouho a dobře. Doporučuju napsat sem odkud zhruba jsi, třeba se ti někdo schopný ozve a nebude tě to ani moc stát.

Problém podle mně můžeš mít s hopgumičkou, tryskou nebo s ramínkem podavače, což nejsou nijak závratné položky.

12 bře 2014, 11:31
Desátník
Desátník

Zbraň už je v rukou jiného profesionála, díky za rady, určitě to je lepší možnost, ušetřím peníze a zbude víc na výbavu.

13 bře 2014, 23:01
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]