Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 04 kvě 2025, 00:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Kvalitný Glock 
Autor Zpráva
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: Kvalitný Glock
Ak chceš väčší výkon tak G17 má dlhšiu hlaveň a preto aj viac FPS. Ale aj s tou 19 sa da na tých 20m trafiť poper.Plyn hľadaj protechgun na obale musí mať nápis že je použiteľný do5C
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8251
Len pred kúpou sa informuj lebo obrázok je so staršej verzie plynu ktorá sa v chladnom počasí použiť nedala.
A ešte popis pri zbrani ber len ako veľmi hrubú informáciu málokedy korešponduje so skutočnosťou. Udaje sú preberané z azijských shopoch a väčšina údajov o FPS je merané s HFC 22 ktorý je o niečo slabší ako Propán ktorý je použitý ako zakladný plyn pre Green Gas

22 led 2014, 13:40
Podpraporčík
Podpraporčík

Glock 17 sa mi zdá príliš veľký. Najradšej by som 19C, ale nikde som ho nevidel. Na druhej strane, automat asi aj tak nevyužijem.
K tomu plynu - píše sa tam, že nie je vhodný do KSC zbraní, ale neviem. Myslíš, že tento bude slabší? Doporučovali mi ho priamo Bohemia Air Soft (pritom takisto sa v jeho popise píše, že nie je vhodný do KSC zbraní), avšak rád by som ten najsilnejší. :D

23 led 2014, 01:57
Plukovník
Plukovník

KSC/KWA zbrane vpohode zvládajú GG dokonca sú naň stavané a diely nadimenzované , ale predajcovia sa chránia proti prípadným poruchám, stačí ak povieš že si použil iný plyn ako je odporúčaný a už môžeš stratiť záruku.

G17tka je veľkosťou akurát , aspoň pre mňa ... ale najlepšie si zájsť do predajne a vyskúšať ako sadne.
Btw Full-auto je zbytočnosť , aspoň unás je aj tak v budovách zakázaný a s trochou tréningu vieš dať 3-5 mierených výstrelov do 1 sekundy.

23 led 2014, 09:47
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Čo sa týka zbrane, tak už som tak nejak rozhodnutý pre G19 od Bohemia Air Soft, resp. ASG (KWA), pretože už nechcem viac špekulovať - dá sa to rozpitvávať donekonečna. :lol:

Teraz už len plyn a mazadlo.

Bohemia Airsoft mi doporučila tento plyn:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/products_id/270

Keď som im však napísal, že hľadám čo najvyšší výkon, tak mi odporučili tento:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/2063

A ako mazadlo toto:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... cts_id/430

Čo myslíte, ktorý plyn bude najvhodnejší pre čo najvyšší dostrel/FPS?
A čo mazadlo? Bude v pohode to, čo mi odporučili Bohemia Air Soft, alebo sú aj lepšie?

23 led 2014, 12:54
Plukovník
Plukovník

Bral by som od nich tento plyn : http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8251
mám ho vyskúšaný a je fajn . Prípadne sa skús spýtať či majú aj ten istý ale s určením do +5°C , momentálne by sa ti s nim von strieľalo oveľa lepšie , pri normálnej izbovej teplote má asi o 20-30fps viac ako klasický GG

Mazadlo može byť aj keď ja používam klasický silikónový olej z benzínky , tento mi pripadá 2x drahší s rovnakým zložením.
Hlavne pri údržbe nestriekaj silikón do bicieho mechanizmu , mohlo by to spôsobiť problémy. Maximálne prestriekni vrátnu pružinu záveru a koľajnice záveru a vytrieť do sucha hyg. vreckovkou - zbytočne by sa nato chytal prach a bordel ak ho plánuješ brať do terénu ;) .

23 led 2014, 15:38
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Protechgun sa vyrába už len ktorý sa dá použiť v chladnom počasí ale mohli by mať staršie zásoby.Čo sa týka tlakov tak ako písal Tairo pri 20C je to plus mínus rovnako. Protechgun pustil na trh plyn ktorý má dostatočny tlak na prevádzku aj pri teplotách okolo 5C. Ak ťa strelba chytí tak ako nás tak je najlepšie prejsť na technický propán z 10kg fľaše vyjde to 10x lacnejšie. Technický propán je v podstate Green Gas bez primesy silikonového oleja.

23 led 2014, 20:53
Podpraporčík
Podpraporčík

A nebol by predsa len lepší tento?
http://airsoftshop.cz/product_info.php/products_id/2063
Poradili mi ho priamo Bohemia Air Soft a aj podľa týchto testov obstál najlepšie:
http://airsoft.cz/zajimavosti/test-hnacich-plynu
Vraj je určený do teplôt +4°C až +18°C, čo je asi najideálnejšie. Pre letné obdobie by som, keď to bude aktuálne, vzal, ak sa osvedčí "zimná" varianta, tento:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/2064
Údajne je vhodný na použitie o teplotách +18°C až +40°C.
Aspoň tak som sa dočítal v komentároch pod produktom, aj keď je pravda, že podľa obalu by som to tipoval naopak - modrá zimná, červená letná.

23 led 2014, 21:16
Plukovník
Plukovník

Cybergun plyn síce nemám vyskúšaný kedže u nás je nedostupný . Je dosť možné že ho poradili kvôli tomu že im ho za danú cenu nikto nekupuje :D :D .
Ale o polovicu viac by so zaň nedal ani náhodou ak je možné vziať overený ProtechGas.

Btw ten modrý je len 400ml , to vychádza riadne draho.

23 led 2014, 22:37
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Pôvodne mi doporučili tento http://airsoftshop.cz/product_info.php/products_id/270
ale potom, čo som napísal, že hľadám plyn pre max. výkon zbrane, resp. FPS, tak mi doporučili ten červený Cybergun.

23 led 2014, 23:19
Plukovník
Plukovník

Ten Cybergun som skúšal pri 20C dával o nič väčší výkon ale pri 15C len prdal. Nič lepšie ako protechgun není. Teda je ale nie v AS obchodoch. Ver nám. Ja a Tairo robíme AIPSC a tam je dôležité aby zbraň dokázala vystreliť minimálne 9ran ua 4,5sekundy vyskúšaly sme vspetky možné plyny akú sú jedine Protechgun a propylén sú odlišné svojimy vlastnosťami pri nízkých teplotách. Všetko ostatné je na jedno kopyto.

23 led 2014, 23:37
Podpraporčík
Podpraporčík

Dobre teda, tak dám na Vás. Takže len pre potvrdenie - tento?
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8251

Ešte som písal predajcovi s otázkou, do akých teplôt je určený. Zatiaľ sa neozval.

Teraz už len to mazadlo.

23 led 2014, 23:40
Plukovník
Plukovník

Áno je to on tá nová generácia vyzerá takto tak si telefonicky over či už majú tú novú.
http://gunfire.pl/eng_pl_Green-gas-with ... 6947_2.jpg

Čo sa týka toho mazania tak v podstate ten plyn obsahuje silikón tak ani nie je nutné nič mazať z času na čas rozobrať vyutierať a na styčné plochy záveru dať kvapku silikónového oleja ale ozaj len kvapku priveľa mazadla skôr škodí ako pomáha. Zbrane a súčiastky sú robené z hliníka a zliatín a oxidy hliníka sú celkom dobré mazadlo.

24 led 2014, 07:43
Podpraporčík
Podpraporčík

Odpísali mi toto:
"na plynu je uvedeno do +5 stupňů ale jak víme ze zkušeností tak 100% spolehlivost airsoftových zbraní je zaručena při teplotách od +15 stupňů."

Ak to chápem správne, SPODNÁ hranica používania je +5°C, ale zaručená je až od +15°C, pričom v praxi je to ako zimný, tak i letný plyn...?

24 led 2014, 12:44
Moderátor
Moderátor

Moc o tom přemejšlíš. Plyn je spotřební záležitost, kup to, vyzkoušej to a uvidíš, jak to funguje nebo nefunguje, případně zkusíš jinej.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

24 led 2014, 13:15
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Ja len či ho má zmysel kupovať ako pre zimu, tak i pre leto, alebo je vhodnejšie mať okrem tohto i iný plyn.
Ďalšia vec je, že nebudem môcť zrovnávať, plynovú zbraň som ešte nemal.

24 led 2014, 13:30
Plukovník
Plukovník

Ano má ho zmysel kupovať za cenu bežného plynu využiteľnosť aj v horúcom lete aj pri veľmi nízkych teplotach osobná skúsenosť. Pred dvoma týždňami sme ho testovali na akcii len nepatrný rozdiel vo výkone inak zbrane fungovali bezchybne. Raz večer som nechal naplnený zásobník na parapetnej doske zabudol som naň a ostal tam dve hodiny teplomer ukozoval -1 po založení do zbrane vystrelil celý zásobník 30BB.

Nakoľko ja miniem cca 10 kg plynu za dva mesiace tak ho používam len v chladných mesiacoch na akcie a bežne používam technický propán ktorý ma výjde 10x lacnejšie.

24 led 2014, 14:05
Podpraporčík
Podpraporčík

Dobre, díky moc. Asi by som problematiku nákupu uzavrel.

Vezmem nasledovné:
ASG (KWA) G19
Pro Tech Green Gas 1000ml (novej generácie, zatiaľ čakám na vyjadrenie predajcu)
Olej SILKAL 93 200ml

Ešte Vás chcem poprosiť o nejaké rady k údržbe, starostlivosti a manipulácii.
- padlo tu, že zbraň netreba veľmi mazať, resp. že plyn obsahuje už aj určité množstvo silikónového oleja. Ak to však predsa len bude potrebné, tak len koľajničky záveru a vratnú pružinu? Hop-up komoru, hlaveň, zásobník, atď., vôbec?
- je potrebné zbraň čistiť?
- akým množstvom plynu je potrebné naplniť zásboník, resp. ako zistím, že je ho tam "akurát"?
- niekde som čítal, že po streľbe treba plyn zo zásobníka z väčšej časti vypustiť (dostrieľaním, nie ventilom), ale určité množstvo je tam dobré nechať. Ako odhadnem toto množstvo?
- sú ešte nejaké veci, ktoré by mal človek vedieť pred kúpou plynovej zbrane? Čo robiť, alebo naopak, nikdy nerobiť? Ako som písal, nikdy som plynovú zbraň nemal.

24 led 2014, 16:11
Plukovník
Plukovník

Ako som písal stačí to občas rozobrať a vyutierať od nečistôt mazať to veľmi nemusíš pokiaľ strieľaš pravidelne premaže to samotný plyn. Pokiaľ pištoľ dlho stojí alebo niečo drhne tak je dobré to premazať navlhčeným tamponom ale len jemný film ni aby olej tiekol potokom.
Čo sa týka odkladania zásobníkov tak je to tiež jedno či tam plyn necháš alebo nie. Ale nie je dobré nechať plne natlakovaný zásobník dlhodobo môžu sa vymačkať tesnenia ventilu zdôrazňujem môžu ale nemusia záleží od kvality použitej gumy.
Celé je to o tom že väčšina čínskych zbraní nefunguje tak ako by mala a ľudia tam striekajú tony silikonu a potom to zas chvíľu funguje. Väčšinou však stačí len pár malých úprav maximálne výmena gas route a všetko funguje ako má. Zatiaľ jedine zbrane od KWA nebolo nutné žíadne úpravy.

Čo sa týka plnenia tak tam je u KWA malý zádrheľ v napúšťacom ventilku je jedno tesnenie navyše treba ho vybrať a potom to funguje asi tak že pri plnení počuješ sykot a keď cez plniaci ventil prská tekutina je plny. Ak ho budeš mať doma kontaktuj ma cez FB a poradim ti ako ho vybrať.

Naposledy upravil m.ape dne 25 led 2014, 16:52, celkově upraveno 1

24 led 2014, 16:54
Podpraporčík
Podpraporčík

m.ape píše:
Celé je to o tom že väčšina čínskych zbraní nefunguje tak ako by mala a ľudia tam striekajú tony silikonu a potom to zas chvíľu funguje.

Toto ma trochu zneistilo. :D Týka sa to ASG (KWA)? Pretože to by som nerád. Mal som D-Boys kalacha, a po pár dňoch už mal prvé problémy. Celé to dopadlo jeho predajom a kúpou Classic Army. Tomuto sa chcem teraz vyhnúť, preto idem rovno po najkvalitnejšom kúsku na trhu, bez zbytočných medzistupňov, ale teraz neviem, či je tým TOP stupňom práve ASG (KWA).

24 led 2014, 23:43
Moderátor
Moderátor

Hlavne už niečo kúp lebo sa zneisťuješ sám..moc sa vtom rýpeš..poradili ti tu top..ak by časom nastali dáke problémy dajú sa riešiť či už pojde o KWA alebo čínu od WELL..

25 led 2014, 10:34
Plukovník
Plukovník

mrfenderjaguar píše:
m.ape píše:
Celé je to o tom že väčšina čínskych zbraní nefunguje tak ako by mala a ľudia tam striekajú tony silikonu a potom to zas chvíľu funguje.

Túto vetu ber všeobecne pre čínske zbrane typu KJW/We/Well ...
U KWA to neplatí

25 led 2014, 10:38
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Dobre, tak je rozhodnuté:
ASG (KWA) G19
Pro Tech Green Gas 1000ml
Olej SILKAL 93 200ml

Týmto by som chcel všetkým poďakovať za pomoc. Ak je možné, tému by som nechal otvorenú, prípadne by som sem ešte napísal, ak by sa po nákupe vyskytli nebodaj nejaké problémy alebo nejanosti.

Ešte raz veľká vďaka všetkým.

25 led 2014, 12:19
Podpraporčík
Podpraporčík

Takže zbraň dnes dorazila domov. Zdržalo sa to, ešte som vyberal nejaké prkotiny k tomu.

Príjemne ma šokovala hmotnosť zbrane a takisto jej vyhotovenie. Naopak, sklamala ma kývajúca sa hlaveň a mierne aj záver, čím celá zbraň pri pohybe trochu hrkoce.
Celkové spracovanie je úžasné.

Čo sa týka streleckých vlastností - nuž, úsťová rýchlosť v porovnaní s manuálnym TM PC356 je nebe a dudy. :)
Presnosť ma však sklamala. Na 30m dobre, ale od 40m to už lieta kade-tade - je problém trafiť sud. Gulička letí a zrazu zmení smer - zväčša si to zamieri hore, ale niekedy aj do strán.
Strelivo som použil to, ktoré bolo priložené v balení, pre porovnanie aj moje 0,28g (Catus), ale rozdiel som prakticky nezaznamenal.

Moje otázky sú nasledujúce:
- je potrebné sa s tým nejak pohrať, aby to lietalo správne?
- ako zistím, že je zásobník plný plynu? Môžem ho plniť aj 20s, ale stále "nepreteká".
- ako dlho smiem mať zásobník naplnený plynom?
- existuje spôsob, ako zamedziť kývanie hlavne?
- je normálne, že sa trošku pokyvkáva aj záver? Nedrží úplne pevne.

18 úno 2014, 16:15
Plukovník
Plukovník

mrfenderjaguar píše:
Takže zbraň dnes dorazila domov. Zdržalo sa to, ešte som vyberal nejaké prkotiny k tomu.

Príjemne ma šokovala hmotnosť zbrane a takisto jej vyhotovenie. Naopak, sklamala ma kývajúca sa hlaveň a mierne aj záver, čím celá zbraň pri pohybe trochu hrkoce.
Celkové spracovanie je úžasné.

Čo sa týka streleckých vlastností - nuž, úsťová rýchlosť v porovnaní s manuálnym TM PC356 je nebe a dudy. :)
Presnosť ma však sklamala. Na 30m dobre, ale od 40m to už lieta kade-tade - je problém trafiť sud. Gulička letí a zrazu zmení smer - zväčša si to zamieri hore, ale niekedy aj do strán.
Strelivo som použil to, ktoré bolo priložené v balení, pre porovnanie aj moje 0,28g (Catus), ale rozdiel som prakticky nezaznamenal.

Moje otázky sú nasledujúce:
- je potrebné sa s tým nejak pohrať, aby to lietalo správne?
- ako zistím, že je zásobník plný plynu? Môžem ho plniť aj 20s, ale stále "nepreteká".
- ako dlho smiem mať zásobník naplnený plynom?
- existuje spôsob, ako zamedziť kývanie hlavne?
- je normálne, že sa trošku pokyvkáva aj záver? Nedrží úplne pevne.

Hlaveň a záver sa kývať musia nemá to vplyv na presnosť. Čo sa týka dostrelu tak 40m ti budú závidieť aj AEG čkári u 9 cm hlavne je to úžasné presnosť by sa mala zlepšiť v lete keď sa zvýši tlak plynu alebo skús inú značku alebo váhu BB odporúčam G&G 0,28g. Čo sa týka plnenia zásobníka odporúčam demontovať gumočku na hrdle doplňovacieho ventilu nepatrí tam a potom to poznáš podľa toho že namiesto sikotu bude vystrekovať tekutý plyn. inak stačí 2 až 3 krát po 5s. Pri plnení zásobníka treba vytlačiť vzduch buď demontuješ tu gumičku čo som písal alebo pri plnení na 2s stlač vypúšťací ventil.
Zásobník môžeš nechať naplnený neobmedzene dlho len nesmie byť vystavený teplote vyššej ako 25 C.

18 úno 2014, 20:46
Podpraporčík
Podpraporčík

Možno som to napísal unáhlene.
Dnes som strieľal podstatne viac a na 25m som schopný trafiť sud, ale nie každou ranou - niekedy ju proste skrúti, cca každú piatu.
Na 40m je to presne opačne - presne letí tak každé piate BB, zvyšné minú pokojne aj o 5 metrov.
Maximálny dostrel sa mi vidí tak okolo 45-50m.

Pre porovnanie som to isté skúšal s manuálom od TM a s rovnakým strelivom bol manuál o dosť presnejší. Resp. omnoho viac rán šlo tam, kam malo a nekrútilo ich. Dostrel bol však kratší, asi o 10m.

Čo sa týka kývajúcej sa hlavne - ako to myslíš, že nemá vplyv na presnosť? Prepáč, ale ak sa hlaveň kýve, tak je to to podobné, akoby sa mi triasla ruka.

Naposledy upravil cobr4in dne 19 úno 2014, 23:17, celkově upraveno 1

19 úno 2014, 17:29
Plukovník
Plukovník

To s tou hlavňou je na dlhú debatu. Skús ešte vyčistiť hop up gumu vatovou tyčinkou jemne navlhčenou v silikonovom oleji. U KWA sa často stáva že je guma drsná a potom hop up zaberá nerovnomerne a BB majú vysokú rotáciu. Ten istý problém som riešil so svojim USP.
Ešte ma napadlo skús vypnúť hop up prípadne ubrať na polovicu KWA má dosť silný hop efekt a ľahké BB potom zdvíha smerom hore a do ľava

19 úno 2014, 18:29
Podpraporčík
Podpraporčík

Neviem, o čom sa tam dá vlastne debatovať. Veď keď hlaveň mieri iným smerom než záver (mieridlá), tak to zákonite nemôže lietať presne:
http://i.imgur.com/wNKohYG.png

Inak díky za tip. Zajtra to vyskúšam. Ale keď som včera kontroloval hop-up komoru, nevidel som tam nejaký výrazný výčnelok, akoby bola hlaveň z vnútra hladká. Na mojom manuály je však hop-up veľmi dobre viditeľný. Rozmýšľam, či nebude zádrheľ práve tam.

19 úno 2014, 20:52
Praporčík
Praporčík

Mam ten samy problem, zkusil jsem dat silikon do gumy.tak jak pise mape
No a 1 zasobnik byl OK pak uz ten silikon nebyl a litalo to vsude jinde. Asi to budu resit novou gumou

20 úno 2014, 07:39
Plukovník
Plukovník

Nejde o to aby si tam dával silikon ale aby si vnútro gumy vyhladil lebo može byť drsná. Vezmi vatovu tyčinku navlhči ju silikonovým olejom a kruživými pohybmi vyčisti a vyhlad tu gumu potom sa treba pohrať s nastavením hop up a s váhou a značkou BB pri streľbe na väčšie vzdialenosti je váha a kvalita BB veľmi dôležitá dostreliť 9 cm hlavňou na 40m je fuška a ešte aby to aj bolo presné to je už umenie.

Skús napísať váhu a značku BB a skús nastrielať terč veľkosti A4 na 10 15 20 a 25m ak sa trafiš do kruhu 20cm je to vinikajúca pri väčších vzdialenostiach treba kvalitné a primerane ťažké BB

20 úno 2014, 13:56
Podpraporčík
Podpraporčík

Takže som namazal a skutočne to lieta o poznanie lepšie, no stále to nie je ono. Uvažujem, že kúpim poriadny hop-up a možno aj hlaveň, resp. čo bude potreba. Existujú nejaké kvalitné, povedzme TOP diely pre túto zbraň?
Alebo sa spýtam ešte inak - čo (a za čo) je potrebné vymeniť, ak chcem z hľadiska výkonu a streleckých vlastností skutočne ultimátnu zbraň bez kompromisov? Bez ohľadu na financie, zatiaľ mi ide len o názor.

20 úno 2014, 17:06
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další